VERCSI & ZOLCSI ESKÜVŐ – 2017. 07. 22. – Tác

Veronikát és Zolit már régóta ismerem, hisz Veronikával kolléganők vagyunk az esküvőkön kívüli életemben, ugyanis egy általános iskolában tanítunk. Tulajdonképpen ő volt az a Menyasszonyom, akivel bár a legtöbbet találkoztunk (minden nap, minden szünetben), mégis a legkevesebbet vele beszéltem az esküvőjéről. Már-már lelkiismeret furdalásom is volt, hogy túl keveset egyeztetünk, annak ellenére, hogy nonstop találkozunk. Fél-fél perceket beszéltünk mindig egy-egy mozzanatról, ám tökéletesen elég volt, hisz jól ismertük egymást. Én tudtam, milyen esküvőt szeretne, ő pedig tudta, hogy ennek a megvalósításában maximálisan számíthat rám. Tehát esküvőjüket ceremóniamesterként segítettem.

Esküvőjük előtt pontosan egy évvel volt Vercsi testvérének, Vivinek az esküvője, amibe rajta keresztül én is bepillantást nyerhettem, és örömmel újságolta el, hogy ő kapta el a csokrot…így ezen felbuzdulva döntöttek Zolival, végre mindenki nagy örömére ők is összeházasodnak. Legjobban a hírnek a két közös gyerkőcük örült, és már várták, hogy Apa és Anya Menyasszony és Vőlegény legyen.

Mivel Vivi esküvője egy évvel korábban 07.22-én pénteken volt, ezért úgy döntöttek Vercsiék, az övék egy évvel rá lesz, ami ebben az évben már szombatra esett. Így már a legeslegelején biztos voltam benne, hogy ennek még jelentősége lesz a nagy nap folyamán. Így is lett. Ennyi meglepetéssel teli esküvőn még sosem jártam. El is neveztem az esküvőjüket, a “meglepetések éjszakájának”. Ugyanis szó szerint mindenki készült a másiknak meglepetéssel. Az Ifjú Pár az egy éves házassági évfordulójukat ünneplőknek, Vivi az egy éves házassági évfordulójuk alkalmából a férjének, és természetesen ez fordítva is így volt. Mindenki meglepetéséről csak én tudtam, és nekem kellett koordinálnom, hogy minden titokban maradjon, és senki ne sejtsen semmit. És minden meglepetés, akkor és úgy legyen átadva, hogy az megfelelő legyen. Ebbe a meglepetés áradatba kellett beleilleszteni a két szülinapos és egy fő névnapos köszöntését is, akik szintén nagyon örültek, hogy nem feledkezett meg róluk az Ifjú Pár. Én ezt mindig javasolni szoktam, hogy ha a násznép között valakinek névnapja, szülinapja vagy egyéb ünnepe van, mindenképpen köszöntsük fel, hisz lehet megfelelő időt találni erre az egész este alatt.

A meglepetések éjszakáján azonban senkinek nem volt meglepetés, hogy nagyon-nagyon sok latin zene szólt a lagzi alatt, hisz a pár kifejezett kérése volt, a spanyolos hangulat. Mivel sokáig éltek Spanyolországban, tökéletesen beszélnek spanyolul, ezen nem lepődött meg senki. Én pedig csak örültem neki, hogy végre olyan zenék is felcsendültek, amik egyébként a lagzikban nem szoktak, de persze mindenki egy emberként énekelte a DESPACITOT. Nem is egyszer 🙂

Mivel ezen az esküvőn barátként is részt vettem, így a táncparkettről nagyon nehezen rágattam le magam, hisz az én kedvenc zenéim is a latinos számok közül kerülnek ki. Sosem fogom elfelejteni, ahogy Sanyival a fotóssal épp az esküvőkről sztorizgatunk, majd felcsendül az idei év slágere Fonsi előadásában, és mondom neki, hogy “bocsi, szavad ne feledd, de nekem erre táncolnom kell” és Vercsi már jött is… szinte felkapott.. és a megbeszéltek szerint együtt ordítottuk végig a dalt, de neki legalább a kiejtése is megfelelő volt, az enyémmel ellentétben 🙂 Pedig én is jártam spanyol nyelvtanfolyamra… de én a tanfolyamról egy férjjel tértem haza, nem nyelvtudással 😉

Lássuk, hogyan látta az Ifjú Pár a ceremóniamesteri munkámat:

“Katával kolléganők vagyunk egy székesfehérvári általános iskolában ,í­gy már ismertük egymást akkor, amikor a húgom esküvőjén elkaptam a csokrot 2016-ban, és elhatároztuk, hogy a következő évben szeretnénk egybekelni. Az első biztos személy volt. Nem azért, mert ciki lett volna azt mondani, hogy nem Őt választom, hanem, mert egyértelmű volt,hogy megnyerő, határozott személyiségével kiváló tagja lesz a szolgáltatóknak.

Sokan azt gondolják, hogy a ceremóniamester férfiaknak szóló szerep leginkább, de én ezt abszolút megcáfolom. A szervezés időszakában felmerülő esetekben, amikor tanácsra volt szükségem, azok mind olyan részletek voltak, amik inkább csajos dolgok (dekoráció színe, ruha fazonja), és ezekben Kata abszolút mértékben a támaszom  volt. Külön hangsúlyoznám azt, hogy több éves tapasztalattal a háta mögött rengeteg jó kapcsolata született egyéb szolgáltatókkal, í­gy nyugodt voltam a tekintetben, hogy akiket Ő ajánl, megbízhatóak és jó szakemberek.

Nagyon precíz volt a forgatókönyv elkészítése során is, minden apró részletre kiterjedően, amik nekem eszembe sem jutottak volna. A honlapján igazán  ötletes feladatgyűjteménye van. Ezek segítségével remek játékokat készítettünk. Az esküvő napján éreztem meg leginkább mekkora szerep is az amit Ő tölt be. 

Laikusként azt gondolná az ember, hogy adja magát minden, mi mit követ, de ez a valóságban nem í­gy van. Hiszen abban az emelkedett hangulatban, amikor az ember két lábbal a föld felett jár, élveztem az előnyét, hogy volt ott valaki, aki tudatosan terelte a dolgokat, annak rendje s módja szerint. Nagyon jól sikerült minden, és ahogy az utólag a fotókból is látszott, egy nagyon jó hangulatú bulivá kerekedett az éjszaka.

Külön tetszett az a lazaság, amit képviselt, ha kellett táncolt, ha kellett mikrofont ragadott, és az eseményeknek megfelelően váltott hangulatot és varázsolta azt a násznép szívébe. Tiszta szívemből csak ajánlani tudom és köszönöm szépen, hogy életem egyik legfontosabb napját teljesebbé varázsolta.

Puszi: Vercsi”

Szolgáltatói csapat:

Helyszín: Vénusz Panzió – Tác

Fotós: Szabó Sándor

DJ: Márkus Viktor és Gonda László – Esküvő DJK.hu

Ceremóniamester: Kovács Kata

 

A család a nagy napon :) Fotó: Szabó Sándor

A család a nagy napon 🙂 Fotó: Szabó Sándor

A készülődéskor a gyerekek segítettek Vercsinek. Fotó. Szabó Sándor

A készülődéskor a gyerekek segítettek Vercsinek. Fotó. Szabó Sándor

A polgári szertartás ezen a gyönyörű kis szigeten volt. Fotó: Szabó Sándor

A polgári szertartás ezen a gyönyörű kis szigeten volt. Fotó: Szabó Sándor

A szertartás után szirmot szórtunk. :) Fotó: Szabó Sándor

A szertartás után szirmot szórtunk. 🙂 Fotó: Szabó Sándor

És fotózkodtunk is :) Az Ifjú Pár és Ceremóniamesterük. Fotó: Szabó Sándor

És fotózkodtunk is 🙂 Az Ifjú Pár és Ceremóniamesterük. Fotó: Szabó Sándor

Mert kellett egy ilyen fotó is ;) A Menyasszony barátnője-Kovács Kata CM; Fotó: Szabó Sándor

Mert kellett egy ilyen fotó is 😉 A Menyasszony barátnője-Kovács Kata CM; Fotó: Szabó Sándor

Vigyázat!!! Érkezem a lufikkal ;) Fotó: Szabó Sándor

Vigyázat!!! Érkezem a lufikkal 😉 Fotó: Szabó Sándor

Névre szóló lufik. Fotó: Szabó Sándor

Névre szóló lufik. Fotó: Szabó Sándor

Dolgozó Ceremóniamester :) Fotó: Szabó Sándor

Dolgozó Ceremóniamester 🙂 Fotó: Szabó Sándor

Szív alakot is formáztunk :) Fotó: Szabó Sándor

Szív alakot is formáztunk 🙂 Fotó: Szabó Sándor

Munka közben :) Fotó: Szabó Sándor

Munka közben 🙂 Fotó: Szabó Sándor

Átadásra kerül az egyik meglepetés. Fotó: Szabó Sándor

Átadásra kerül az egyik meglepetés. Fotó: Szabó Sándor

Játék közben :) És érdemes megnézni a gyerekek lábát :) Nagyon játszottak ;) Fotó: Szabó Sándor

Játék közben 🙂 És érdemes megnézni a gyerekek lábát 🙂 Nagyon játszottak 😉 Fotó: Szabó Sándor

Ha a gyerekeknek lufi kell, akkor a ceremóniamester lufit is fúj ;) Fotó: Szabó Sándor

Ha a gyerekeknek lufi kell, akkor a ceremóniamester lufit is fúj 😉 Fotó: Szabó Sándor

Nagyon vonatoztunk! :) Fotó: Szabó Sándor

Nagyon vonatoztunk! 🙂 Fotó: Szabó Sándor

Szuper fotó! :) Fotó: Szabó Sándor

Szuper fotó! 🙂 Fotó: Szabó Sándor

Tortázás :) Fotó: Szabó Sándor

Tortázás 🙂 Fotó: Szabó Sándor

Ez az a kép, amire senki nem emlékszik, hogy hogyan készült és főleg. hogy miért :)))) Fotó: Szabó Sándor

Ez az a kép, amire senki nem emlékszik, hogy hogyan készült és főleg. hogy miért :)))) Fotó: Szabó Sándor

Harisnyakötő dobás :) Fotó: Szabó Sándor

Harisnyakötő dobás 🙂 Fotó: Szabó Sándor

DJ pult mögött Viktorral. Fotó: Szabó Sándor

DJ pult mögött Viktorral. Fotó: Szabó Sándor

Menyecsketánc közben :) Kivételesen én is táncoltam ;) Fotó: Szabó Sándor

Menyecsketánc közben 🙂 Kivételesen én is táncoltam 😉 Fotó: Szabó Sándor

Aztán gyorsan visszaálltam dolgozni is ;) Fotó: Szabó Sándor

Aztán gyorsan visszaálltam dolgozni is 😉 Fotó: Szabó Sándor

BULI VAN!!!! :) Fotó: Szabó Sándor

BULI VAN!!!! 🙂 Fotó: Szabó Sándor

Egyik kedvenc kreatív képem :) Fotó: Szabó Sándor

Egyik kedvenc kreatív képem 🙂 Fotó: Szabó Sándor

Csini Ifjú Pár! :) Fotó: Szabó Sándor

Csini Ifjú Pár! 🙂 Fotó: Szabó Sándor

És bolondoztak is :) Fotó: Szabó Sándor

És bolondoztak is 🙂 Fotó: Szabó Sándor

A kedvenc gyerkőcös kreatív képem :) Fotó: Szabó Sándor

A kedvenc gyerkőcös kreatív képem 🙂 Fotó: Szabó Sándor