Kreatív fotózás

A jegyesfotózáskor és az esküvői kreatív fotózáskor rögtön az elején felmerül a kérdés, hogy hol készüljenek a képek.

Ha eldöntöttétek mennyi időt tudtok erre szánni, akkor kezdődhet az ötletelés.

(Amennyiben igény van rá, szívesen segítek ötletelni, ötleteket adni, így nem csak magatokra és a fotósotokra vagytok ezen a téren utalva. Több szem, többet lát 🙂 Ceremóniamesterként nem csak a Nagy Napon tudok segíteni nektek, hanem az előkészületeknél is! )

A jegyesfotózás egy kötetlenebb fotózási forma, nem kell sietni időre sehová, nem kell feltétlenül vigyázni a ruhákra, tehát több minden megengedhető. Így ott bátran választhattok vízparti helyszíneket (Duna, Tisza, tavak, patakok stb.) hisz az már különlegesebbé teszi a dolgot vagy lehet dombot, hegyet mászni bármit, amit szeretnétek, tényleg csak a képzeletetek szab határt, érdemes kipróbálni valami újat! Attól függ persze, ki hol lakik, mi van hozzá közel, de aki hajlandó egy kis utazásra, azok bátran vágjanak bele, mert megéri. A budapestiek előnyben vannak, mert ott megszámlálhatatlanul sok különleges helyszín van beltéri és kültéri egyaránt.

Az esküvői kreatív fotózáskor, ami a legtöbb esetben aznap történik, amikor maga az esküvő is van, már nem ilyen jó a helyzet. Időhöz vannak a párok kötve, idegesebbek lehetnek, hisz annyi minden vár még rájuk az ő nagy napjukon. Ám ilyenkor is érdemes bevállalósabb helyszínt keresni, ami nem a megszokott. Mindenki tudja, hogy az ő lakhelyéhez közel, melyek azok a helyek, ahol szívesen készülnek esküvői fotók. Vagy azért mert mindenki odamegy, így hát menjünk oda mi is, vagy mert nincs más ötletük, vagy egyszerűen eszükbe sem jut, hogy lehetne másképpen is.

Én mindenképpen azt javaslom, merjetek kockáztatni, merészek lenni, és új helyszíneket keresni.

Értem ezt a kiegészítőkre is! Lehet a megszokott helyszín, különleges kiegészítőkkel. A színek nagyon jól mutatnak a fotókon, így bátran válasszatok színes dolgokat magatok köré, hisz az esküvői ruhátok (a legtöbb esetben) nem színes, így minden elfér mellette.

Kreatív fotózás

Kellékek kreatív fotózáshoz
Fotó: Török-Bognár Renáta (Renifoto.com)

Legyen kiegészítő egy színes esernyő, gumicsizma, plüssállat vagy bármi személyes dolog ami közel áll hozzátok. Aki motorozni szeret, pattanjon motorra, aki kerékpározni szeret, pedig használja kelléknek a bringáját, vagy egy retro darabot. Bármi jöhet tényleg 🙂

Érdemes a fotózási kellékekre, helyszínre nagyobb hangsúlyt fektetni, hisz végül is ezek azok a képek, amiket egész életetekben nézegetni fogtok!

Amennyiben van lehetőségetek arra, hogy ne az esküvő napján készüljenek el a kreatív képek, hanem az előző napon (vagy bármikor előtte, utána), akkor érdemes kihasználni ezt a lehetőséget!

Kreatív fotó mosolygós lufikkal

Kreatív fotó mosolygós lufikkal  – Fotós: Török-Bognár Renáta (Renifoto.com)