Ki is a ceremóniamester?

A ceremóniamester tulajdonképpen az esküvő, és a lakodalom házigazdája. 

Aki a modern esküvők híve, és szeretne valami különlegeset, nem megszokottat az esküvőjén, akkor a Ceremóniamester a tökéletes megoldás. A Ceremóniamester ugyanúgy segíti az ifjú párt, és a vendégek kedvében jár mint a vőfély, viszont modern keretek között. Tulajdonképpen házigazda és műsorvezető egyben. Ez a titulus nem megszokott még a násznép között, így aki vőfélyre számít, az meglepődik.

A Ceremóniamester feladatai:

– a násznépet irányítani esetleges csoportfotózáskor, egyéb programokkor

– a lakodalom műsorvezetése, felkonferálni a nyitótáncot, menyasszonytáncot, ha a pár kéri akkor különböző játékok irányítása, amikben részt vehet a násznép is illetve az ifjú pár.

– kapcsolatot tart a zenekarral, a fotóssal, videóssal és a különböző szolgáltatókkal, hogy az este gördülékenyen menjen. Figyel a részletekre, arra, hogy például a gyertyafénykeringőnél a gyertyák időben kiosztásra kerüljenek. Apróságoknak tűnő dolgokra, amikre a párnak nincs lehetősége figyelni. pl. a menyasszonyi torta megfelelő időben érkezzen, és hogy a világítás erre megfelelő legyen.

– a párral való előzetes egyeztetésekkor megbeszélteket hajtja végre, legyen szó a buborékfújás zökkenőmentes megszervezéséről, vagy bármiről, amit az ifjú pár szeretne.

– ha segíteni kell dobócsokrot vinni, a fátylat, uszályt szépen elrendezni a bevonuláskor, akkor természetesen a Ceremóniamester ott van, és segít.

Mennyivel jobb ebben az esetben is egy női ceremóniamester. Jobban áll a kezében a fátyol vagy az uszály, jobban látja, mikor tökéletes a ruházat, a smink, a haj, figyelmeztetni tudja a menyasszonyt ha valami nem stimmel. Ilyenkor a menyasszony és a női ceremóniamester cinkos barátnők is egyben, akik segítik egymást a bajban (jobb esetben csak a ceremóniamester a menyasszonyt )

KOVÁCS KATA CEREMÓNIAMESTER

A MENYASSZONY BARÁTNŐJE

 Kérj ajánlatot online, díjmentesen, kötelezettségek nélkül!