Gyerekek az esküvőn

Minden pár azt szeretné, ha esküvője hajnalig tartó bulizással záródna, mindenki jól érezné magát, és emlékezetes lenne! Ez nem titok,és nem is nagy elvárás!

Éppen ezért, sok fejtörést okozhatnak a kisgyerekkel érkező vendégek, vajon ők hogyan fogják jól érezni magukat, ha közben a gyerekre is oda kell figyelni?!

Gyerkőc az esküvőn

Gyerkőc az esküvőn; Fotó: Bíró Virág; VirgArt Fotó

Ha nem akarjuk,hogy éjfél előtt a gyerkőcre hivatkozva lelépjenek a lakodalomból vendégeink /hisz a gyerekek életkori sajátosságaik közé tartozik,hogy hamar elkezdenek unatkozni/, akkor nem kell mást tennetek, mint lefoglalni valamivel a gyerkőceiket!!! Ne ijedjetek meg! 🙂 Nem az ifjú pár feladata lesz ez természetesen!

 

A MEGOLDÁS

 

Amit mindenképpen meg kell tenned,hogy a kicsiket érdekelje az esküvő minden egyes mozzanata: ADJ NEKIK FELADATOKAT, legyen valamilyen SZEREPÜK az esküvőn! Nem elég,ha kinevezed őket koszorúslányoknak vagy gyűrűhordó kisfiúknak! Persze ez is kell, de mellette legyenek olyan mozzanatok, amiket várhatnak! Pl.: lufieregetés, buborékfújás, rizsszórás, ujjlenyomatfa, tombola, kincskeresés mind-mind olyan különleges dolog, amit a gyerekek szeretnek,és ha tudják,hogy lesz az esküvőn, akkor úgy várják, mint ha édességet osztogatnának 🙂 Ceremóniamesteretek hívja fel a gyerekek figyelmét ezekre az apróságokra, adja a kezükbe pl. a buborékfújókat. Lehetséges, hogy nem ők fújják majd a fotókon szépen mutató,magasba repkedő buborékokat, de a leglelkesebbek ők lesznek, az tuti! 😉 Tehát már az esküvő kezdetekor legyenek feladataik, és végig az esküvő egész ideje alatt érezzék azt,hogy ők is fontosak, rájuk is gondoltak 🙂 Garantáltan nem marad el a siker!

 A LEGJOBB AMIT TEHETSZ

Amennyiben az anyagi lehetőségek megengedik, mindenképp fogadjatok fel szakképzett, esküvőkön is tapasztalattal rendelkező “felvigyázókat”, azaz gyerekprogram-felelősöket. Akik direkt erre szakosodtak, és nem csak vigyáznak a gyerekekre, de lefoglalják őket különféle játékokkal, énekekkel, mondókákkal, társasjátékkal, arcfestéssel, esetleg lufihajtogatással vagy bármivel, amit az ifjú pár szeretne. Így garantáltan mindenki jól fogja érezni magát, a gyerekek szülei pedig megnyugodva, felhőtlenül jól érezhetik magukat.

Amennyiben nincs erre meg az anyagi lehetőség, akkor mindenképpen olvass most tovább!

HA van rá lehetőség a lakodalom helyszínén, akkor alakíts ki egy játszó sarkot!

Legyen itt minden, ami lefoglalhatja a gyerekeket, különféle társasjátékok, kártya, színes ceruzák színezővel, játékos feladatok, építőkockák, kréták táblával vagy bármi, amit be tudtok szerezni a gyerkőcöknek. Legyen kis asztal nekik székekkel, vagy párnákkal, amire le tudnak ülni, de még jobb ha van játszószőnyeg! Természetesen ez illeszkedhet az esküvő hangulatához, stílusához, díszíthetitek ugyanúgy, mint a terem többi részét!

Gyerek játszósarok az esküvőn

Gyerek játszósarok az esküvőn Fotó: Bíró Virág; VirgArt Fotó

VISZONT!

Ha nem lesz ott valaki felnőtt velük, aki játszik velük, aki figyel rájuk, akkor ugyanúgy a szüleikhez fognak rohangálni, és a szüleik asztalához cibálják a játékokat, tehát nem a kijelölt helyen játszanak…így ismételten a szülő foglalkozik velük, és nem tud bulizni, vagy egy kicsit lazább lenni.

Persze megkérhetitek az egyik szülőt, hogy áldozza fel magát, legyen ő a bébicsősz, de én inkább ezt nem ajánlanám. Ha ezt a megoldást válasszátok, akkor egy bébiszittert alkalmazzatok erre az időre. Ha nem is vér profit, aki magával hozza a játékokat, és minden kelléket, és ebből él, de egy óvodapedagógust, tanítót aki tényleg tud foglalkozni a gyerkőcökkel mindenképpen. Itt igaz nektek kell gondoskodnotok a játék felhozatalról, de legalább lesz egy külsős személy,aki foglalkozik a lurkókkal.

Mindenki jól érezheti magát, ha figyelünk a gyerekekre is!

Mindenki jól érezheti magát, ha figyelünk a gyerekekre is! Fotó: Bíró Virág, VirgArt Fotó

De ha gondoljátok, akkor ezeket a játékokat is szabhatjátok esküvősre!!! Csak a fantáziátok szabhat határt, és az időtök, mert ehhez aztán tényleg kell idő, hogy még a játékok is passzoljanak az esküvőtökhöz 🙂 Mire is gondolok?

Pár tippet adok itt ebben a blogbejegyzésben (lásd lent: színezők és labirintus), de ha szeretnél több játékötletet Tőlem, és még nincs ceremóniamestered az esküvődre, Kérj ajánlatot online, díjmentesen, kötelezettségek nélkül! hisz akkor olyan ceremóniamestered lesz, aki pedagógusként tudja mi kell a gyerkőcöknek, így garantáltan megfelelő játék ötleteket ad!

esküvőre játék

Szerelmi labirintus az esküvőn (Kép forrása: Internet)

Színező a szerelem témakörében

Színező a szerelem témakörében (Kép forrása: Internet)

Egyedi színező a gyerekeknek

Egyedi színező a gyerekeknek (Kép forrása: Internet)